Duikopleiding

 
KDUK Home
 
Club Info
 
FAQ Duiken
 
Duikopleiding
 
Duikplaatsen
 
Reisverhalen
 
Ledenpagina
 
Nuttige links
 
Contactinfo
 

PADI bied duikopleidingen aan vanaf 12 jaar. Vanaf deze leeftijd is het mogelijk om onder leiding van één van onze instructeurs het junior brevet te behalen. 

Daarna kunt u zich laten vormen tot sportduiker. Tijdens deze vorming is het vanzelfsprekend mogelijk om één of meerdere "specialties" opleidingen te volgen. 

Voor diegenen die zich hiertoe geroepen voelen bieden wij eveneens opleidingen aan tot instructeur. Op dit niveau houd u zich dan ook intensief bezig met de opleiding van nieuwe duikers en duikers die zich verder willen vervolmaken.

Opleiding krijg je van bekwame instructeur en bestaat uit opleiding in het zwembad, een theoretische proef en buitenwaterproeven volgens het PADI-systeem.

Padi Scuba Certification Courses

-         Open Water Diver

Dit is de eerste complete duikopleiding. Na het volgen van deze opleiding heb je een brevet waarmee je overal te wereld zelfstandig met een buddy kan duiken tot een diepte van 18 meter. Het is de basis voor het volgen van vervolgopleidingen.

Inhoud :

o       theorie :met hulp van boek, dvd en duiktabellen gebeurt dit als zelfstudie.Stukken waarmee je moeilijkheden zou hebben, worden samen verder besproken. Aansluitend is er een examen met meerkeuzevragen

o       5 zwembadlessen

o       4 buitenwater duiken

 

-         Advanced Open Water Diver

Deze opleiding sluit nauw aan bij de Open Water Diver. In 5 buitenwater duiken worden je vaardigheden verder verfijnd. Met dit brevet kan je duiken tot max 40 meter met een aanbevolen diepte van 30m.

Inhoud:

o       navigatieduik

o       diepduik

o       nachtduik

o       peak performce buoyancy

o       stromingduik

 

-         EFR

Emergency First Responce is een eerste-hulp programma dat bestaat uit Primaire Zorg (reanimatie) en Secondaire Zorg (eerste-hulp). Primaire Zorg bereid je voor hulpverlening bij levensbedreigende situaties. In Secondaire Zorg leer je patiënten assisteren wanneer de hulpdiensten onderweg of niet aanwezig zijn. Na deze opleiding ga je met vertrouwen op noodgevallen reageren, niet alleen tijdens het duiken maar ook in het dagelijks leven. Deze opleiding moet je gevolgd hebben vooraleer je de opleiding Rescue Diver start.

 

-         Rescue Diver

In deze opleiding ga je meer bewust leren duiken. Nadruk ligt op veiligheid, het voorkomen van problemen bij jezelf en andere duikers en hoe ermee omgaan indien ze zich toch voordoen.

Inhoud :

o       theorie :met hulp van boek, dvd en duiktabellen gebeurt dit als zelfstudie.Stukken waarmee je moeilijkheden zou hebben, worden samen verder besproken. Aansluitend is er een examen met meerkeuzevragen

o        zwembadsessies

o        buitenwatersessies

 

-         Divemaster

Dit is de opleiding voor de beginnende professional. Duikplanning, controle, fysica, fysiologie, materiaalkennis, supervisie komen in de theoriestukken en praktijk aan bod. Na deze opleiding kan je verschillende duikactiviteiten onder toezicht uitvoeren en begeleiden. Je mag zelfstandig het Discover Local Diving en het Scuba Review programma aan gebreveteerde duikers geven.

 

 

 

 

 
Open Water Diver
Advanced Open Water
EFR
Rescue Diver
Divermaster

 

 

 

Laatste wijziging: 23/03/2011