Duikplaatsen

 
KDUK Home
 
Club Info
 
FAQ Duiken
 
Duikopleiding
 
Duikplaatsen
 
Reisverhalen
 
Ledenpagina
 
Nuttige links
 
Contactinfo
 

België:
In België wordt vooral in oude steengroeven (Wallonië) en zand- of kleiwinningsputten (Vlaanderen) gedoken. Voor de meeste putten moet een toegangsticket gekocht worden.
Een goede site met de duikplaatsen in België: Dive Belgium; overzichtskaartje en steekkaarten met adres, accommodatie,... van verschillende duikplaatsen.

Nederland:
Duiken gebeurt (voor duikers uit België) meestal in de Oosterschelde. Op de websites Duiken in het web en Duiken in Zeeland vind je alle informatie.

Noordzee:
Met een bootje trek je de zee op om te duiken. Aan de kust zelf is er teveel zand door de branding in het water omgewoeld. Ver genoeg van de kust is het water helder genoeg. Er kan op verschillende wrakken worden gedoken.
Een uitgebreide site over wrakduiken in de Noordzee en het Kanaal: A site for wreckdivers. "The wrecksite, wreck database for wrecks and ships in the North Sea"; kaarten, geschiedenis van de wrakken en nog veel meer. Onder links/charters vind je er een lijst van charterboten om op de Noordzee te duiken.

Middellandse zee:
Langsheen de hele Europese strook van de Middellandse Zee van Spanje, over Frankrijk, Italië, Kroatië, Griekenland tot en met Turkije wordt gedoken. Ook vanuit Corsica, Sardinië, Malta en Gozo en een aantal kleinere eilanden kan gedoken worden. Het water van de Middellandse Zee is glashelder. Ook hier kan op verschillende wrakken gedoken worden.
Kijk maar eens op volgende sites:
Abysso - 'Marine Biology, Archaeology, History, Diving'. Deze site heeft (onder andere) een database met meer dan 900 wrakken (scheepswrakken, duikbootwrakken, vliegtuigwrakken) in de hele Middellandse Zee.
Malta en Gozo - 'The Maltese Islands form a very special diving site at the heart of the Mediterranean. They offer excellent sport for both beginners and experienced open water and cave divers, all year round'.
Minder bekend is duiken vanaf de Afrikaanse kust van de Middellandse Zee (Marokko, Tunesië, Egypte, Libanon,...).

Rode zee:
De 'natte droom' van heel wat duikers en toch relatief vlakbij. Kristalhelder water en het hele jaar door aangename watertemperaturen. In de zomer is de omgevingstemperatuur er wel vrij heet. De bekendste duikplaatsen zijn Hurghada, El Gouna en Sharm El Sheikh. Vanuit een van deze duikplaatsen vertrek je voor een dagtrip met een diveboat, maar ook liveaboards of safari cruising is erg populair. Je kan je ontdekking van thuis uit beginnen op volgende site:
Egypt Red Sea Virtual Diving Center - 'The Red Sea Virtual Scuba Diving Center by Tour Egypt: Official Internet Site of the Ministry of Tourism, Egypt is the best resource about Red Sea Scuba Diving on the Internet, with info on wrecks, dive sites, travel and much more'.
En als je dan toch van plan bent om naar Egypte te gaan, kijk dan ook eens naar de hoger liggende niveaus deze site van Touregypt: 'Egypt Travel from the Egyptian Ministry of Tourism presents Tour Egypt, the Official web site on Egyptian travel, tours, vacations and holidays with information on travel and vacations, culture and history, travel amenities, ancient Egypt including the Red Sea and Sinai'.

Exotische bestemmingen:
Nog verder zijn de Caraïben, Seychellen, Malediven, Thailand, Tahiti,...
Op Dive-Centers.net vind je een selectie van duikplaatsen over de hele wereld.

 

 

 

 

 

Laatste wijziging: 23/03/2011